Alegerea cuștii pentru hamsterul sirian

O cușcă potrivită pentru hamster este esenţială pentru bunăstarea și confortul lui. Hamsterul sirian este o creatură solitară, ceea ce înseamnă că preferă să trăiască singur și nu va tolera un alt hamster în cuşcă, după vârsta de aproximativ 6-8 săptămâni. Chiar şi frații nu se vor tolera reciproc după acest timp.

Plasarea în aceeași cuşcă a doi hamsteri, de același sex sau de sex opus, va duce la lupte persistente, vătămări corporale grave sau la eventuala moarte a unuia dintre ei.

Diferitele specii de hamsteri au nevoie de tipuri diferite de cuști. Este important să te asiguri că tipul de cușcă pe care o cumperi este potrivită pentru hamsterul pe care dorești să îl cazezi. Există multe tipuri de cuști pe piață, și câteodată este dificil de ales pe care să o cumperi. Pe oricare ai alege-o, asigură-te că este destul de mare pentru animalul de companie pe care îl ai.

Cel mai popular tip de cuşcă utilizat are la bază o tavă din plastic, iar cușca propriu-zisă este făcută din sârmă rigidă. Partea de sârmă se poate detașa de cutia de plastic pentru o curățare facilă și pentru a avea un acces mai ușor la hamster.

Hamsterul sirian este cel mai mare din toate speciile de hamsteri, mult mai mare decât hamsterul pitic. Cușca lui trebuie să fie suficient de mare pentru a încăpea accesoriile pe care o să le adaugi, roata pentru alergat, farfuria pentru mâncare, căsuța, precum şi orice alte elemente sau jucării ce dorești să le dai hamsterului. După ce pui toate acestea în cușcă, hamsterul trebuie să aibă suficient spaţiu pentru a se deplasa.

În principiu orice container sau incintă închisă poate fi folosită pentru a găzdui un hamster, dar acest lucru nu este recomandat pe timp permanent. Hamsterilor le place ca aerul să circule, ceea ce face inadecvată folosirea incintelor de tip acvariu. Acvariile din sticlă sunt relativ ieftine, dar îți va lua mult timp pentru a le curăţa, și în plus de asta sunt grele și dificil de manevrat. Acvariile din plastic sunt mai ușoare, dar în decursul timpului au tendinţa de a se zgâria, ceea ce le mărește opacitatea. Cuștile din lemn nu sunt igienice deoarece absorb apa și urina. Ele devin foarte mirositoare în timp și sunt dificil de curățat. Dacă la construcția lor este folosit placajul, adezivul folosit poate fi toxic pentru hamsteri.

Sunt multe tipuri de cuști pe care o să le găsești de vânzare, frumoase și colorate, dar alegerea ei trebuie făcută cu grijă. Când cumperi hamsterul, acesta probabil va fi tânăr și mic ca dimensiune, putând părea pierdut într-o cușcă așa mare. Dar în 6-8 săptămâni situația se poate schimba, hamsterul crește și dacă nu ai cumpărat o cușcă suficient de mare, el nu se va simți confortabil. O cușcă prea mică poate da naștere la probleme de comportament. Unele din accesoriile cuștii, cum ar fi compartimentele externe sau tuburile, pot fi nepotrivite pentru hamsterul sirian pur și simplu pentru că nu încape în ele. Dacă cușca hamsterului are mai mult de un nivel, nivelurile superioare trebuie să aibă suprafața solidă și nu din sârmă. Hamsterilor nu le place să meargă pe suprafețe din sârmă deoarece acestea le provoacă răni la picioare.

Încearcă să alegi de prima dată o cușcă potrivită, pentru că te va salva de o cheltuială suplimentară mai târziu. Sunt multe modele simple pe care le găsești la magazinele pentru animale, ce constau dintr-o cușcă fără alte ornamente. Asigură-te doar că este suficient de mare pentru hamsterul tău sirian.

 


Comentarii  

 
+1 #2 Bianca ツ 03-08-2012 12:33
Georgiana, iarasi iti multumesc pentru sfaturi :)
 
 
+1 #1 GEORGIANA_1990 03-08-2012 12:20
CEA MAI BUNA CUSCA ESTE CA CEA DIN IMAGINE.EU AM AVUT UNA INALTA TARE,CA CELE PENTRU PASARI SI UNUL DIN HAMSTERI CUM SE CATARA EL MEREU PANA SUS ,CA TOTZI HAMSTERII DE FEL,INTR-O ZI SI-A DAT DRUMUL DE ACOLO DE SUS SI SA PRINS PICIORUL ACOLO SI SA RUPT,DUPA O SAPT. I S-A PRINS CELALALT SI S-A RUPT SI ALA :cry: .NU A MURIT APROPO I SAU PRINS PICIOARELE ASA CUM ERAU SI PUTEA SA FUGA SA MEARGA. DECI CA CELE DIN IMAGINE DACA GASITI PT.CA SUNT MARI CA LATIME,FOARTE SPATIOASE IAR CA INALTIME SUNT EXACT CUM TREBUIE CA SA NU PATITI CA MINE. :-|
 

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat.

 

Profil astrologic

Compendiu medical

Ultimele comentarii

Regula zilei

Probabilitatea de apariție a unui eveniment este invers proporțională cu dezirabilitatea lui.